podwójny filet z kurczaka,2 ząbki czosnku,1 łyżka posiekanych orzechów włoskich,1 łyżka soku z cytryny,1 cebula,1 łyżeczka curry,1 łyżka oliwy,sól do smaku. Składniki na sos:2 łyżki oliwy,1 łyżeczka przyprawy do zup,1 łyżka soku z cytryny,½ łyżeczki mielonej ostrej papryki,1 cebula,2 ząbki czosnku,sól do smaku. Wykonanie sosu:Cebulę posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie, dodać paprykę, sok z cytryny i przyprawić solą do smaku. Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki szaszłykowe i opiekać na złoty kolor w piekarniku lub na grillu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/grillowane-szaszyki-drobiowe-w-curry.html