Do ozdoby użyłam poszatkowanych pistacji, bardzo polecam… Jogurtowiec truskawkowy Składniki: Masa jogurtowa: 500g naturalnego jogurtu (użyłam greckiego) 350g umytych, obranych truskawek 4-5 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 3,5 łyżki żelatyny 4. Truskawki (350g) zmiksować na mus i wymieszać je z sokiem z cytryny, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa około 150g umytych, obranych truskawek poszatkowane pistacje do ozdoby 1. Galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. Około 150g truskawek pokroić w plastry i ułożyć je na dnie keksówki. Na stole prezentuje się bardzo apetycznie z czarowną galaretką i zanurzonymi w niej truskawkami. Masę przelać do keksówki z galaretką i blaszkę znów wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie zalać je lekko tężejącą galaretkę i blaszkę wstawić do lodówki, aby galaretka całkiem stężała.