Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz Basics Square. Mini serniczki z truskawkami Składniki na około 15 serniczków: Spód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Następnie masę serową wyłożyć na spód z herbatników, ale proszę nie wypełniać całych foremek i zachować trochę miejsca na mus z truskawek. Gotowy mus nakładać po około 2 łyżki na wierzch serniczków i wstawić je do lodówki na parę godzin, aż galaretka stężeje. 3. Ser wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, budyniem i jajkami na jednolitą masę mikserem ustawionym na średnie obroty. Wspaniale nadają się na przyjęcia i rodzinne imprezy, przygotowałam je nawet na wesele:). Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby 1. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji góra-dół. Po 10-15 minutach proszę ostrożnie wyjąć je z blaszki i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Truskawki zemleć na mus, dodać galaretkę, wymieszać.