Tiramisu owocowe

Ewelina
Desery
23.06.2016 16:29
Tiramisu owocowe

Składniki na około 8 porcji: 2 opakowania mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni) 500g serka mascarpone 3 jajka, osobno żółtka i białka 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie) 1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. 2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę. 3. Białko ubić na sztywną pianę. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. 5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Zapraszam na przepyszny deser owocowy z lekką masą serową i biszkoptami. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Jest to tiramisu bez kawy i alkoholu, z dużą ilością owoców, więc nadaje się dla dzieci. Nie za słodkie, do musu owocowego w ogóle nie dodajemy cukru. W przygotowaniu bardzo łatwy i szybki, najlepiej jak go zrobimy dzień wcześniej. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.malacukierenka.pl/tiramisu-owocowe.html