PAKORA Z KALAFIORA

Ola
Obiad
23.06.2016 12:20
PAKORA Z KALAFIORA

Przepis na ok. 2-3 porcje Potrzebujemy: pół główki małego kalafiora 5 łyżek mąki z ciecierzycy 6-7 łyżek wody 3/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego 3/4 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka sosu sojowego (opcjonalnie, w zamian można dodać trochę więcej soli) Przygotowanie: Kalafiora myjemy i kroimy dzielimy na różyczki. Części kalafiora obtaczamy dokładnie w grubej warstwie ciasta i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (lejemy go trochę więcej na patelnię, żeby ciasto było w nim trochę zanurzone). Od świeżych kalafiorów i brokułów półki sklepowe się uginają, więc nie pozwólmy im leżeć za długo i bierzmy się za stworzenie przepysznego kalafiora w cieście z cieciorki :) Masa powinna mieć dość gęstą konsystencję, która dokładnie oblepi naszego kalafiora i zaczepi się na nim. Mąkę z ciecierzycy mieszamy z wodą oraz z przyprawami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/06/pakora-z-kalafiora.html