Składniki: - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 3 łyżki mąki pszennej Młyn Kopytowa - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - sól himalajska szczypta - Nadzienie: - 350 ml kremówki 35% - 150 g mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - truskawki - cukier puder do oprószenia Białka ubić na sztywno z solą. Zwinąć je delikatnie na pół i ułożyć na papier lub tacę oprószoną cukrem pudrem. Ciasto około 2-3 łyżki wyłożyć na całej powierzchni okręgów i wyrównać łyżką. Nadzienie: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i ubić na sztywno. Wyjąć z piekarnika i gorące za pomocą noża lub szpatułki zdjąć z papieru. Piec bez termoobiegu góra-dół w 180 stopniach około 10-12 minut do lekkiego zrumienienia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2016/06/biskwity-z-truskawkami-i-bita-smietana.html