Składniki Ilość: ok. 12 grzanek 2 małe bagietki 3 brzoskwinie 150 g serka koziego gałązka świeżego tymianku 1 łyżka miodu ok. 30 g orzechów nerkowca 2 łyżki oliwy z oliwek trochę octu balsamicznego Przygotowanie Bagietki pokroić na kromki i posmarować z obu stron oliwą za pomocą pędzelka. Tym razem wersja z brzoskwiniami podgotowanymi z miodem i tymiankiem, wyłożonymi na serek kozi oraz z dodatkiem orzechów nerkowca. Najbardziej znaną jest prawdopodobnie ta z mozzarellą, pomidorami i bazylią, na którą przepis już podałam jakiś czas temu tutaj. W garnuszku umieścić miód z posiekanymi listkami tymianku i chwilę podgotować aż miód się rozpuści. Dodać obrane i pokrojone w kostkę brzoskwinie i jeszcze trochę podgotować mieszając, aż owoce puszczą trochę soku. Bruschetty smarować kozim serem, na górę wykładać ciepłe jeszcze brzoskwinie oraz orzechy nerkowca.