Biszkopt z truskawkami Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Masa: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 łyżka cukru szklanka mleka opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko Kładziemy spowrotem na palnik, dodajemy jako i znów mieszamy energicznie, aby nasza masa się nie przypaliła i żeby nie zrobiły się grudki. Jest bardzo prosty i przepyszny, nie tylko za sprawą truskawek ale i genialnej masy;) Jest idealnym rozwiązaniem kiedy spodziewacie się gości, a nie chce Wam się kombinować. Dodatkowo świetnie sprawdza się w upalne lato, no bo kto nie lubi truskawek w galaretce 😛 Dodatkowo: około 500 g truskawek 3 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 3 szklankach wody Dawno na blogu nie pojawił się wpis na jakieś ciasto. U mnie jest to klasyka, która kiedy tylko przychodzi lato bardzo często pojawia się na stole. Cały czas podgrzewamy i mieszamy naszą zasmażkę, aż do momentu kiedy nasze składniki dobrze się połączą i zasmażka będzie spoista. Na chwilę odkładamy z palnika, dodajemy mleko, cukier i cukier wanilinowy, energicznie mieszamy. Całość zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody (750 ml wody).