zaczynamy od masła,jak się rozpuści to dajemy cukier(cały czas mieszając,)dodajemy zmiksowane truskawki,następnie roztrzepane robotem jajka,i mieszamy cały czas na małym ogniu,aż zacznie gęstnieć,(w zależności od wielkości ognia-ok 20 min ) jak już odrobinę zgęstnieje(po wystygnięciu jeszcze troskę zgęstnieje),dajemy do słoiczków,zakręcamy dopiero jak wystygnie,krem trzymamy w lodówce do 2 tygodni smacznego!!!! pyszny ,kremowy,smakuje jak cukierki campino,idealny dodatek do deserów i lodów,można go przechowywać w lodówce do 2 tyg.taki krem robię również cytrynowy-który znajdziecie tutaj polecam gorąco-tylko uważajcie bo ciężko się oprzeć żeby nie zjeść całego na raz ....mniam...
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/06/truskawkowy-curd-pyszny-krem-do-deserow.html