Na ciasto wykładamy rabarbar, na rabarbar ścieramy na tarce (grube oczka) drugą część ciasta. Kruche ciasto z rabarbarem i kokosem niedziela, maja 22, 2016 10 ciasta , kokos , kruche , rabarbar Hej :) Sezon na rabarbar już niedługo się kończy, więc trzeba korzystać ;)) Miłego dnia Wam życzę :)) Składniki ciasto kruche: - 3 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego Wsypujemy na niego cukier, dusimy kilka minut (tak około 3-4 minuty), rabarbar puści na ładnie sok. Dodatkowo: - 1/5 kg rabarbaru - 50 g kokosu - 1 szklanka cukru - 3 łyżeczki cukru pudru- do pianki Rabarbar obieramy, kroimy i wrzucamy na patelnię. Wkrawamy masło (w temp. pokojowej), dodajemy żółtka, śmietanę lub jogurt naturalny i zagniatamy ciasto (śmietany najpierw możemy dodać 1 łyżkę, a jak ciasto będzie za kruche to wtedy drugą). Ciasto dzielimy na 3 części (jedną tą na spód największą, Część ciasta na spód, ja od razu rozwałkowuję i wykładam do blaszki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, dwie pozostałe wkładam do lodówki.