SKŁADNIKI 1-2 porcje: - duży dojrzały pomidor - mała czerwona papryka - mała żółta papryka - główka czosnku - 2 łyżki mleka kokosowego - 1/2 czerwonej cebuli - sok z 1/2 cytryny - łyżka sosu tamari - 1/2 kostki tofu - przyprawy: curry, pieprz czarny, słodka papryka, kozieradka, wędzona słodka papryka, wędzona ostra papryka, chili - + kasza jaglana ugotowana z kurkumą do podania *marynowane tofu WYKONANIE: Tofu kroimy w kosteczkę, umieszczamy w małej miseczce, zalewamy sosem tamari i sokiem z cytryny- doprawiamy chili, słodką papryką i czarnym pieprzem, odkładamy na 2 godziny. Warzywa płuczemy, pomidora obieramy, po czym wraz z pozostałymi warzywami kroimy na mniejsze kawałki- umieszczamy w głębokiej patelni. Po ok 10 min duszenia dodajemy przyprawy (ilość zależy od naszych upodobań) oraz zamarynowane tofu. Cały weekend spędziłam poza domem jedząc w przeróżnych miejscach vege curry/chilli.