Składniki: biszkopt: - 3 jajka, - 40 g margaryny, - 3/4 szklanki mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1/2 szklanki cukru, - szczypta soli, - 500 g truskawek, - 2 galaretki truskawkowe, - 2 szklanki wrzątku. Przy wyjmowaniu ciasta z keksówki dobrze jest przykryć je deseczką i przewrócić do góry dnem, najpierw wyjąć keksówkę, a potem delikatnie ściągnąć papier do pieczenia. Po wyciągnięciu jeszcze ciepłe ciasto wraz z papierem do pieczenia przekładamy do keksówki, delikatnie dociskając boki i dno. Dodajemy cukier, żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas ubijając. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tężejący mus wlewamy do ciasta, uważając by nie wylał się za biszkopt.