Wstaw do gorącego piekarnika i piecz przez 8 minut, wyjmij z piekarnika, usuń kulki, wstaw ponownie na 4-6 minut, aż ładnie się zarumieni. Ciasto rozwałkuj na stolnicy wysypanej mąką, nawiń na wałek, przenieś do formy na tartę. Na cieście połóż papier do pieczenia, na niego wysyp ceramiczne kulki (możesz też użyć fasoli lub kamyków). Żeby nie utworzył się kożuch, często mieszaj po ugotowaniu (możesz też położyć na budyniu kawałek pergaminu). Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale użyj 1 i 1/2 szklanki mleka. Na zimny spód tarty wyłóż równą warstwę budyniu. Wstaw do zamrażalnika na 15 minut. Na budyniu rozłóż truskawki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mniammniam.com/tarta_z_truskawkami__budyniem_i_galaretka-17779p.html