Burgery (kotlety) z soczewicy

Anna
Obiad
03.05.2016 18:01
Burgery (kotlety) z soczewicy

Inspiracja: pink envelope Inspiracja: pink envelope 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia burgerów 1 jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól 3 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego dodatkowo ulubione bułki sałata ogórek ulubione bułki sałata ogórek ulubiony ser sos pomidorowy 300 ml passaty pomidorowej (przecier) 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli ½ łyżeczki oregano sos pomidorowy 300 ml passaty pomidorowej (przecier) 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli ½ łyżeczki oregano - Bułki przekroić na pół, posmarować sosem i układać na niej sałatę, kotlety z soczewicy, ulubiony ser, ogórka lub inne ulubione dodatki. Obtoczyć w bułce tartej - Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć burgery z obu stron na złoty kolor. Po drugie, w formie kotletów, które wystarczy skomponować z lekką sałatką lub kaszą z warzywami. - Soczewicę ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i blenderem zmiksować na gładką masę. - Sos pomidorowy: Czosnek posiekać, a cebulę pokroić w drobną kostkę. W tym miesiącu w akcji Gotowanie za Głosowanie wybraliście burgery. Sposób przygotowania - Marchewkę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować pod przykryciem aż będzie miękka. Dodać posiekaną natkę pietruszki, podsmażoną cebulę z czosnkiem, ostrą paprykę, pieprz, sól i wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/04/burgery-kotlety-z-soczewicy.html