BARSZCZ Z BOTWINKI

Justyna
Zupy
21.05.2016 10:38
BARSZCZ Z BOTWINKI

Składniki: 1 duży pęczek botwinki z buraczkami duży burak (jeśli buraczki z botwinki będą za małe) 1,5 litra warzywnego lub drobiowego bulionu marchew 3 ziemniaki pietruszka 2 łyżki koperku 3 łyżki białego octu winnego lub sok z cytryny 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz jajka Przygotowanie Buraczka obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przepis na zupę z młodych buraków z jajkiem. Dorzucamy starte buraczki, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew i pietruszkę również starte, a po 15 minutach posiekaną botwinkę. Barszcz podajemy z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w ćwiartki jajkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2014/05/barszcz-z-botwinki/