Składniki: 1 pęczek botwinki 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 pora 4 ziemniaki 1/2 cytryny-soku 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 1/2 pęczka koperku sól szczypta cukru śmietana do zabielania Wykonanie: Warzywa obieramy i kroimy .według własnych upodobań.. Dla nie wegetarian..można nagotować na drobiu..lub dodać kostki rosołowe drobiowe.. wlewamy sok z cytryny .odrobinę cukru..oraz zahartowaną śmietanę .. Dajmy pokrojoną drobno botwinkę wraz z burakami i koperek .. Sezon na botwinkę czas zacząć 🙂 .. Smacznego Kilka słów z Wikipedii o botwince Botwinka – potrawa przygotowana z młodych liści i korzeni buraka ćwikłowego ze śmietaną. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości..
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.ugotujmycos.pl/zupa-z-botwinki-wegetarianska/