Są doskonałe w smaku zarówno na zimno, jak i na ciepło, ale najlepiej smakują grillowane np. z ekspresowymi piklami z ogórków małosolnych. Polecamy Wam przygotować te białe, cienkie, pyszne, kiełbaski, które doskonale nadają się do grillowania na działce, do zabrania na piknik w parku, czy wypad za miasto. Zagotowujemy garnek z wodą, gdy woda zacznie się gotować wkładamy kiełbaski, ustawiamy gaz na minimum i parzymy kiełbaski pod przykryciem ok 15 min. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej ½ kg przerośniętego boczku lub podgardla sól 2 łyżki suszonego majeranku pieprz młotkowany z kolendrą 4 duże ząbki czosnku jelita baranie cienkie do kiełbas ok 1,5 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Jakoś nie złożyło się, aby przepis wstawić na blog, dzisiaj nadrabiamy te zaległości tym bardziej, że sezon grillowy już się zaczął. Przyprawy dodajemy w takiej ilości jak lubimy, lepiej dać początkowo mniej, (szczególnie uważamy z solą), potem możemy jeszcze doprawić do smaku. Grillowe kiełbaski z majerankiem pokazywaliśmy na FB-ku w zeszłym roku. Przygotowaną masą mięsną nadziewamy w jelita za pomocą nadziewarki z cienką końcówką.