Burgery gyros z czarnej fasoli.

Wilk
Obiad
14.05.2016 10:11
Burgery gyros  z czarnej fasoli.

Cebulkę pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni aż zmięknie i stanie się słodka (można to zrobić na oleju, ja w tej potrawie wolę cebulę duszoną na ok. 2 łyżkach wody). Są sycące, treściwe i bardzo uniwersalne – sprawdzą się super jako kotlet, można je położyć na kanapce, podać z sałatką lub jak na prawilnego burgera przystało – z mnóstwem warzyw i sosów w ogromnej bułce. Można je też upiec na papierze do pieczenia, bez użycia tłuszczu przez ok. 10-15 minut w 180 stopniach, ale smażone na łyżce oleju np. kokosowego moim zdaniem smakują dużo lepiej. Nawet jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez mięcha, nie będziecie zawiedzeni ;) Nieziemskie burgery z czarnej fasoliDrukuj przepis Składniki ► czarna fasola [560 g / 2 puszki] Nie radziłabym blendować na pastę, ponieważ cząstki fasoli w burgerze bardzo przypominają teksturę mięsa i są po prostu smaczniejsze i bardziej treściwe. Tym razem idziemy na łatwiznę i dodając przyprawę do gyrosa nie musimy się martwić o smak, wychodzą za każdym razem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/03/nieziemskie-burgery-z-czarnej-fasoli-3-skladniki.html