Do przygotowania porcji 4 cienkich lub 3 grubszych burgerów potrzebujemy: - 1 puszkę białej fasoli (400 g, po odsączeniu 240 g) - 1 czubatą łyżkę mąki wrocławskiej - 1 łyżkę bułki tartej - 1 łyżkę sezamu - 2 łyżki oleju - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - garść posiekanego koperku - pół łyżeczki słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu do smaku - ulubione bułki i warzywa 1. Smak można oczywiście regulować za pomocą ulubionych przypraw, jednak nie wszyscy lubią bardzo aromatyczny kumin czy curry Dziś zapraszam na burgera z białej fasoli, który w porównaniu zczyjest najbardziej neutralny w smaku. 3. Całość mieszamy, formujemy na kształt kotletów, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na 20-25 minut do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Smak można oczywiście regulować za pomocą ulubionych przypraw, jednak nie wszyscy lubią bardzo aromatyczny kumin czy curry