Torcik z kremem z truskawek i serka mascarpone ozdobiony czekoladowymi ornamentami

Paulina
Ciasta
12.05.2016 8:18
Torcik z kremem z truskawek i serka mascarpone ozdobiony czekoladowymi ornamentami

Składniki Składniki na ciasto biszkoptowe 2 jajka 60 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao szczypta soli Składniki na krem 200 g truskawek 250 g serka mascarpone 50 ml rumu 50 g cukru 1 łyżka żelatyny Porcje Czas przygotowania 1 forma o średnicy 18 cm 3 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 ºC Torcik z kremem truskawkowym Print Recipe Porcje Czas przygotowania 1 forma o średnicy 18 cm 3 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 ºC Porcje Czas przygotowania 1 forma o średnicy 18 cm 3 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 ºC Porcje Czas przygotowania 1 forma o średnicy 18 cm 3 godziny Czas gotowania Czas oczekiwania 20 minut 180 ºC Na sam początek chciałam się z Wami podzielić przepisem na pyszny torcik z kremem truskawkowym, który urzekł mnie piękną dekoracją brzegów ciasta. Ciasto piec w 180 ºC przez około 20 minut, a po upieczeniu pozostawić w blasze do wystudzenia. Ponadto 100 g czekolady Porcje: forma o średnicy 18 cm Sposób przygotowania Biszkopt Piekarnik nagrzać do 180 ºC. To małe czekoladki o bardzo niecodziennych kształtach, które jesteście w stanie przygotować sami w domu. Białka umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. najlepiej jest umieścić w woreczku cukierniczym, na końcu którego trzeba odciąć niewielki róg. Truskawki umieścić w blenderze i zmiksować na jednolity mus pozbawiony większych kawałków. Do przygotowania tych cudnych czekoladek, które widzicie na brzegach tortu potrzebujecie jedynie takiej małej silikonowej formy. Szklankę z żelatyną umieścić w gorącej wodzie i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się. Połowę kremu przełożyć na dolną część ciasta i równomiernie rozprowadzić. A tu nareszcie przepis na ciacho: Torcik z kremem truskawkowym Print Recipe Na koniec dodać żółtka (pojedynczo) i zmiksować do dokładnego połączenia się składników. Około 2/3 pozostałego kremu rozprowadzić na wierzchniej części i po bokach torcika. Nie wiesz jakiej ilości składników potrzebujesz do upieczenia ciasta w swojej formie? Resztę kremu truskawkowego przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wycisnąć kilka kleksów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ciastkowylab.pl/przepisy/torcik-z-kremem-truskawkowym/