1 1/2 szklanki bulionu 1 duża czerwona cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka cynamonu 100 g suszonych moreli 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 1 szklanka listków szpinaku baby 1/2 szklanki uprażonych orzeszków ziemnych sól pieprz Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, na patelni rozgrzewamy masło i olej i smażymy na nim cebulę wraz z cynamonem. Ryż kilkukrotnie płuczemy zimną wodą, wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 30 minut. Gdy cebula delikatnie zmięknie wrzucamy ryż i smażymy przez 1,5 minuty, aż ryż będzie lekko szklisty. Dodajemy skórkę pomarańczową, pokrojone w paski morele, wlewamy bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy ryż pod przykryciem przez 15 minut.