☺ Po chrupiących paluchach z tapenadą, które są świetną przekąska do jedzenia w domu lub na pikniku, dziś polecam Wam pyszny, szparagowy obiad w stylu włoskim. Cytrynowa oliwa dla orzeźwienia i podkręcenia smaku i orzechowy parmezan wykańczający całość słono-orzechowo-serowym posmakiem i chrupnięciem ;) Gwarantuję, że danie to zasmakuje Wielu, i nie tylko weganom czy wegetarianom. Zielone tagliatelle połączyłam z podobnie pociętymi szparagami, które chwile razem podsmażone stają się miękkie i też przypominają makaron. GREEN TAGLIATELLE WITH ASPARAGUS, GRILLED CHERRY TOMATOES, LEMON-THYME OLIVE OIL AND VEGAN PARMESAN Szparagowych pyszności ciąg dalszy Grilled cherry tomatoes add a lovely moisture, lemon-thyme olive oil adds freshness and parmesan finishes the dish with salty-nutty crunch. After crunchy asparagus sticks with tapenade, I want to present you another lovely dish with those green, seasonal beauties.