(150 g) mąki pełnoziarnistej - 25 g drożdży (użyłam w proszku) - 125 ml mleka - 2 jajka - 70 g masła - 2 łyżki cukru - 2 łodygi rabarbaru - garść rodzynek - 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią - odrobina cynamonu A więc wiosna, a więc maj, w ogródkach zielono i pojawił się rabarbar - pierwszy owoc z którym można robić pyszności. Za mną chodziło ciasto drożdżowe, ale w wersji fit pokombinowałam, namieszałam i wyszło pysznie, więc dzielę się z Wami przepisem. Składniki: Letnie mleko mieszamy z drożdżami i cukrem, odstawiamy na ok 10 minut, aż rozczyn się lekko spieni. Ciasto musi być elastyczne, ale nie może kleić się do rąk, jeśli się klei to podsypujemy trochę mąki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2016/05/razowe-drozdzowki-z-rabarbarem.html