Zawiera ona 183 przepisy i jest dostępna od ręki W TYM MIEJSCU Każda rzecz służąca do zjedzenia w określony sposób działa na konkretne narządy wewnętrzne, samopoczucie i funkcjonowanie całego organizmu. Składniki - 1 marchewka - 1 pietruszka - młody mały selerek - 1 mały por - 3 ziemniaki - 6 łyżek czerwonej soczewicy - garść naci pietruszki - pół pomidora - 3 liście laurowe - świeża kolendra Moi Kochani, miałam przyjemność przyjrzeć się z bliska książce Beaty Pawlikowskiej Szczęśliwe garnki extra, którą dostałam od EDIPRESSE KSIĄŻKI To rewelacyjna książka zawierająca przepisy na cztery pory roku,Wielkanoc, Boże Narodzenie, zdrowe ciastka i pyszny chleb. Zupa jest niezwykle smaczna, prosta w przygotowaniu i nie zawiera nic co mogłoby nam zaszkodzić, czy siąść na żołądku. Można je oczywiście dodać wszystkie w przypadkowej kolejności, ale jeśli spróbujecie zrobić tak, jak napisała, to odkryjecie, że przygotowane jedzenie jest po prostu smaczniejsze! Beata gotuje według pięciu przemian, która polega na tym, żeby dodawać składniki w odpowiedniej kolejności, tylko tyle. I to jest właściwie jedyny powód, dla którego wszystkie potrawy robi według zasady pięciu przemian i pięciu żywiołów. W swojej książce Beata pokazuje jak można szybko gotować ze składników ogólnodostępnych i prostych! Dodaj liście laurowe, lubczyk, tymianek, i por pokrojony w plasterki. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, umyj i pokrój w plasterki, dodaj do wody. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.