Składniki : - 150 g makaronu, kolorowe świderki Lubella - 2 serki wiejskie po 150 g - 2 ząbki czosnku - 1 brokuł ugotowany na parze - 200 g chudej szynki wędzonej lub mała pierś z kurczaka - Przyprawa do grilla - 3 łyżki oleju - Sól, cukier, pieprz do smaku - Sałata, oliwki, pomidorki koktajlowe, Przygotowanie : - Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. - Do średniej wielkości miseczek nakładamy porcje makaronu, na to podpieczone mięso, następnie serek wiejski, brokuł, sałata, oliwki, makaron i pomidorki. - Szynkę lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do grilla i podpiekamy na oleju. - Serki wiejskie odcedzamy na sitku, do granulatu dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, cukier i pieprz, mieszamy.