Składniki: 3 jajka 180 g miękkiego masła 250 g mąki 200 g cukru 100 g orzechów pekan 100 g orzechów brazylijskich szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczone w 1 łyżce wrzątku lukier 1 łyżka kawy rozpuszczona w 3 łyżkach wrzątku 100 g cukru pudru W misce ucieramy masło z cukrem, mieszając dodajemy jajka, następnie dodajemy kawę, przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia i wszytko łączymy na gładką masę. Możesz użyć więcej cukru albo więcej wody - to zależy od Ciebie :) Gotowym lukrem polej upieczone ciasto i udekoruj pozostałymi orzechami. Lukier rozpuszczoną kawę łączymy z cukrem pudrem, mieszając wszystko do momentu kiedy powstanie gładka konsystencja lukru. Nie jest za słodkie, jednak nuta kawy jest bardzo wyczuwalna, do tego orzechy mmmyy.