Składniki: - 0,5kg karkówki bez kości - szklanka dobrej jakości ketchupu - 3 ząbki czosnku - 15 plastrów boczku surowego wędzonego - 15 małych, młodych ziemniaków - po łyżeczce soli, papryki czerwonej mielonej, ziół prowansalskich i suszonego czosnku - 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Pieczone ziemniaki w boczku, z soczystą karkówką, marynowaną w ketchupie - to dzisiejsza propozycja obiadowa. - Zamarynowaną karkówkę smażymy 15 minut z każdej strony na patelni grillowej, lub na grillu. - Ziemniaki zawinięte w boczek, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika, pieczemy do momentu zezłocenia się boczku i miękkości ziemniaków. Obwijamy każdego ziemniaka plastrem boczku, układamy na blaszce posmarowanej oliwą.