HOT-TOFU - PALUSZKI Z TOFU W PANIERCE

Ola
Obiad
26.04.2016 18:02
HOT-TOFU -  PALUSZKI Z TOFU W PANIERCE

Paluszki z tofu w panierce Maugo&Paszko Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej - idealne na przekąskę ( na imprezę/film itp.) czy na obiad. Przedstawiamy dwie propozycje podania - klasyczna z sosem czosnkowym lub w wersji fast foodowej, czyli jako hot-tofu.opakowanie tofu (180 g) - my użyliśmy naturalnego, ale każde inne również się nada - wedle upodobań- pół szklanki mąki z ciecierzycy- 1/4 szklanki wody- 2-3 łyżki sezamu- ulubione przyprawy (u nas zioła prowansalskie)- sól, pieprz1. 6. Podajemy z sosem czosnkowym z koperkiem lub używamy jako wkładki do hotdoga (hot-tofu :) 2. Mąkę z ciecierzycy mieszamy z wodą, przyprawami i sezamem - nasza panierka nie powinna być zbyt rzadka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/01/paluszki-z-tofu-w-panierce-hot-tofu.html