Pieguski czekoladowe

Emilka
Ciasta
18.04.2016 9:15
Pieguski czekoladowe

Dodajemy żółtko i cukier i ugniatamy ciasto chwilę, czekoladę siekamy, dodajemy do ciasta i ugniatamy aż zacznie się odklejać od rąk i zbierze całą mąkę z blatu. Formujemy kulki dowolnej wielkości (u mnie orzecha laskowego ) i spłaszczmy je, układamy na blasze i pieczemy ok 12-20, w zależności od wielkości aż się zarumienią. Jeśli macie w domu maluchy to też się super sprawdzą, ponieważ nawet one będą mogły pomóc przy robieniu ich a to może być dla nich niezła frajda Bardzo szybkie w wykonaniu, potrzebują niewiele składników, zazwyczaj takie jakie mamy zwykle w domu i są idealne do chrupania do popołudniowej kawki...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://idecoswszamac.blogspot.com/2016/04/pieguski-czekoladowe.html