: Crumble z truskawkami i malinami Crumble z bananami Crumble z morelami i orzechami włoskimi Migdałowe crumble z czereśniami Crumble z rabarbarem i truskawkami Owoce pod kruszonką bezglutenową 200 g mąki bezglutenowej (u mnie po 50 g mąki ryżowej, z tapioki, kokosowej i z pestek dyni) 175 g płatków owsianych bezglutenowych 50 g brązowego cukru 50 g posiekanej czekolady karmelowej 200 g masła 4 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki pestek dyni 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki miodu gryczanego 400 g malin 200 g jagód Otworzyłam moją szafkę z mąkami bezglutenowymi i zaczęłam wyciągać: mąkę z pestek dyni, mąkę kokosową, mąkę z tapioki i jeszcze mąkę ryżową. Wstałam o 11, bo głód mnie dopadł, zjadłam śniadanie – takie jak wczoraj, czyli owsianka z malinami (klik)– i zaczęłam się kręcić po domu. Były już maliny i truskawki pod kruszonką, to teraz pora na inne owoce – maliny i jagody pod kruszonką! Oprzeć się im nie mogłam, a w głowie pojawił się obraz: crumble z malinami! Pod kruszonką beglutenową z płatkami owsianymi i pestkami dyni oraz nasionami słonecznika. Zrobiłam je tym razem w dużej formie (zwykle robię w kokilkach) i trzeba je nakładać łyżką na talerzyki. W misce umieść wszystkie suche składniki, czyli mąki, płatki owsiane, cukier, posiekaną czekoladę, słonecznik, pestki dyni, cukier, wiórki kokosowe. Piecz ok. 45 minut, grzanie góra dół- pilnuj by się nie spaliło, wierzch ma się tylko zezłocić. Jeśli szukasz innych inspiracji na owoce pod kruszonką to znajdziesz je tu