Składniki biszkopt 2 szt ( 25 x 40 ) 2 x 5 jajek 2 budynie malinowe 2 x 5 łyżek mąki 2 x 1 szkl cukru 2 x 1 łyżeczka proszku do pieczenia różowy barwnik krem chia 300 ml mleka 3 łyżki nasion chia 800 g jogurtu greckiego 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy krem różowy 1 szkl mleka w proszku 70 ml mleka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 125 g masła różowy barwnik dodatkowo zielony lukier w tubce 1 łyżeczka soku z cytryny 1. Białka ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier i dodajemy po jednym żółtku. Biszkopt upiekłam z na bazie malinowego budyniu a wnętrze kryje w sobie drogocenne nasiona chia. Stopniowo i na przemian wlewamy mleko z cukrem i dosypujemy po łyżce mleka w proszku. Na koniec dodajemy tyle barwnika aby uzyskać kolor podobny do biszkoptu. Wlewamy krem chia, nakładamy drugi biszkopt i wstawiamy ciasto do lodówki. 2. W ten sam sposób przygotowujemy drugi biszkopt. Zostawiamy na kilka godzin w lodówce aby napęczniały. 7. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. 4. Jogurt ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym. Rozcieńczamy go sokiem z cytryny aby był rzadszy. Ciasto przelewamy do dużej, prostokątnej formy i pieczemy około 2o minut w 180 stopniach. Wlewamy powstały puding z nasion chia. 3. Nasiona chia wsypujemy do odmierzonej ilości mleka. Wbrew nazwie nie zawiera ono w sobie pitaji ( dragon fruit ).