Ciasto kajmakowe z kremem budyniowym

Kasia
Ciasta
17.04.2016 9:45
Ciasto kajmakowe z kremem budyniowym

Składniki: ciasto 300 g maki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 140 g masła miękkiego 1 jajko 2 łyżki miodu szczypta soli krem 1 budyń śmietankowy 350 ml mleka 2 żółtka 100 g cukru 150 g masła 1 cukier wanilinowy 1 puszka kajmaku (460 g) do dekoracji orzechy pekan Ciasto podziel na 2 części i każdą z osobna wyłóż na blachę (wyłożoną papierem pergaminowym 26x30 cm) W garnuszku podgrzewaj na małym ogniu cukier z żółtkami, tak aby cukier się rozpuścił ( uważaj żeby nie zagotować). Na dolny placek wyłóż połowę kajmaku następnie wyłóż krem budyniowy, przykryj drugim plackiem i wyłóż pozostały kajmak. Nie będę się rozpisywała - to ciasto dla osób, które muszą zrobić coś na jutro, a jutro nie będą mieli czasu. ciasto:Wszystkie składniki na ciasto wyrób na jednolitą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/04/ciasto-kajmakowe-z-kremem-budyniowym.html