Ciasto chałwowe z bezami

Gabriela
Ciasta
16.04.2016 12:39
Ciasto chałwowe z bezami

Składniki: na biszkopt 5 jajek 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem 350g chałwy 2 budynie śmietankowe bez cukru 250g masła 3 szklanki mleka dodatkowo pakowanie bez 300 ml śmietany 30% żelatyna lub inny usztywniacz do śmietany Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić go i przekroić na pół. Budynie ugotować i ostudzić, gdy będą zimne zmiksować je z masłem i pokrojoną na mniejsze kawałki chałwą. Śmietanę ubić na sztywno z niewielką ilością cukru, dodać rozpuszczoną żelatynę lub inny usztywniacz. Jedną część ciasta nawilżyć przegotowaną wodą, wyłożyć masę i powciskać w nią bezy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2016/04/ciasto-chawowe-z-beza.html