Polecam marynować 24h lub nawet dłużej. Wegański, wędzony łosoś Składniki: - 2-3 marchewki - 2 arkusze nori - 3 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka czosnku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 1/4 szkl oleju - 1 szkl wody (do marynaty) - sól, pieprz Przygotowanie: - Marchewki obrać i za pomocą obieraczki pokroić na cienkie płaty. - Przełożyć marchewkę do miski/pojemnika i marynować minimum 24 h. Można używać do sushi, sałatek lub położyć na kanapkę :) Głównym składnikiem jest nic innego jak marchewka pokrojona na cienkie plastry. Niedługo pojawi się kilka przepisów z wykorzystaniem wegańskiego wędzonego łososia :) Kluczowym składnikiem są algi nori, które nadają rybny smak oraz papryka wędzona. Gotować ok. 5 minut do miękkości (ale marchewka nie może być za miękka) Jest kilka dań wegańskich, które mogą zmylić największego mięsożerce.