Sałatka ryżowa z mango i szynką 15 minut Składniki: 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu basmati 1/2 dojrzałego mango 1 zielony ogórek 5 plasterków szynki konserwowej 1/2 pęczka natki sok z 1/2 cytryny 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Natkę wrzucamy do blendera, dodajemy sok z cytryny, szczyptę soli i blednujemy. Do miski wkładamy ryż, mango, ogórek i pokrojoną na kawałki szynkę, dodajemy zielony majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy. W lodówce miałam szynkę, w koszyku na owoce mango... Ogórek kroimy w plasterki, mango w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/04/saatka-ryzowa-z-mango-i-szynka.html