Czekoladowe salami z orzechami

Agata
Ciasta
12.04.2016 10:22
Czekoladowe salami  z orzechami

Czas przygotowania: 4 godziny Proporcje na 3 roladki o dł. 20 cm Składniki: wódka lub inny alkohol do namoczenia rodzynek Wykonanie: 1/3 herbatników miksujemy na pył, resztę łamiemy na drobne kawałki. Masło kroimy na małe kawałki, czekoladę również, wkładamy do miski i rozpuszczamy w mikrofali lub na parze. Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, dodajemy do nich kakao, przestudzone masło z czekoladą i mieszamy. Pyszne w środku, bo z herbatnikami, czekoladą i orzechami laskowymi - takie jest salami czekoladowe. Układamy na nich masę, a następnie zwijamy w ciasny rulon. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz przygotowałam takie cudo, ale na pewno będę do niego wracać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/04/czekoladowe-salami-z-orzechami-laskowymi.html