Gorąco polecam przepis :-) Składniki: - 1l bulionu warzywnego, - 2 łyżki masła klarowanego, - 1/2 mniejszego pora, - 1 opakowanie mrożonego groszku ok. 450 g, - przyprawy: sól, pieprz (świeżo zmielony). do dekoracji: - rzodkiewka, - ser feta, - garstka pestek dyni (prażonej), - kilka ziarenek groszku, - bratki. Na koniec możemy jeszcze posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem oraz wrzucić kilka ziarenek groszku. Dodatkowo dodając fetę i rzodkiewkę, pestki prażonej dyni oraz jadalne kwiaty (bratki), nadacie zupie niepowtarzalnego wyglądu jak i smaku. - garstka pestek dyni (prażonej), - kilka ziarenek groszku, - bratki. W tym czasie prażymy na suchej patelni pestki dyni (do zarumienia). Jest to bardzo szybka i prosta w wykonaniu zupa, a jej niesamowity zielony kolor zachwyci na pewno wszystkich. Moją propozycją na weekendowy, wiosenny posiłek będzie zupa krem z groszku. Przyozdabiamy plasterkami rzodkiewki, serem feta, pestkami dyni oraz bratkami.