Wieprzowina z meksykańską nutką

Agata
Obiad
08.04.2016 10:13
Wieprzowina z meksykańską nutką

Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 1 cebula 1 puszka pomidorów bez skórki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kuminu sól pieprz olej do smażenia natka pietruszki lub kolendra Wykonanie: Mięso płuczemy, wycieramy ręcznikiem kuchennym, kroimy w dużą kostkę, delikatnie solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, przekładamy do rondla, w którym potem będziemy ją dusić. Wiadomo, że po całym dniu człowiek wpada do domu nieco zmęczony i nie ma zbyt wielkiej ochoty na stanie przy garach. Gdy będzie szklista wkładamy ją do rondla z mięsem wraz z przyprawami, pomidorami i fasolą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/04/wieprzowina-z-meksykanska-nutka.html