Czekoladowy koktajl z orzechami laskowymi

Anna
Koktajle
06.04.2016 23:04
Czekoladowy koktajl z orzechami laskowymi
  • Czas gotowania: 5 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

1 miękkie awokado (ok 150g)

szklanka (ok 250ml) „mleka” roślinnego, np. migdałowego, ryżowego, owsianego

1 duży banan lub 2 małe (ok 250g) – im bardziej dojrzały tym słodszy będzie koktajl

1 łyżka (10g) gorzkiego kakao

2 łyżki (30g) pokruszonych orzechów laskowych

opcjonalnie: 1 łyżeczka stewii, ksylitolu lub lukumy

Przepis

Miękkie awokado wydrążyć łyżeczką.

Banana pokroić na dowolne kawałki.

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję.

Opcjonalnie można dodać: ksylitol, stewię lub lukumę.