Pad thai - szybki i aromatyczny obiad w 20 minut

Kami
Obiad
06.04.2016 9:15
Pad thai - szybki i aromatyczny obiad w 20 minut

Bo możesz zmieniać co chcesz, byle nie to, że musi w pad thai być makaron ryżowy, sos rybny, sok z limonki (Tajowie najczęściej używają pasty tamaryndowej, ale niewiele się ona różni od limonki, którą ostatecznie można zamienić na sok cytrynowy), orzeszki ziemne i świeża kolendra. Wcale pewnie nie gorzej, niż Twoje :) Pad thai można go przygotować na setki, jeśli nie tysiące sposobów. To nie jest trudne danie, nie wymaga bardzo egzotycznych i trudno dostępnych produktów. A to jest mój pomysł na pad thai - mam nadzieję, że będzie Ci smakować. Jak to w Tajlandii - która na chwilę pojawiła się w Mniammniamowie. Możesz je zrobić we własnym domu i poczuć się jak w Bankoku :) Bo przygotowuje się je błyskawicznie, jest lekkie, ma bogaty, odświeżający smak. A, już wiem, to jajka, tak? - dopytywała się Sylwia. - Jest spoko. Świetne pad thai jest z zieloną fasolką. Pierwszy raz zrób go według poniższego przepisu, ale następny raz, zrób już po swojemu. Danie jest świetne, kiedy jest gorąco. A jak tam kiedyś będziesz, to sprawdzisz, jak smakuje w oryginale. Kapusty pak choi możesz nie dodawać (ja ją dodaję, bo lubię).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Pad_thai___szybki_i_aromatyczny_obiad_w_20_minut-18919p.html