Kotlety wieprzowe z cukinią

Jolanta
Obiad
06.04.2016 6:20
Kotlety wieprzowe z cukinią

Składniki na Kotlety wieprzowe z cukinią: 1/2 kg mielonej łopatki, 1 cukinia starta na tarce (duże oczka), 1 duże jajko, sól i czarny pieprz do smaku, trochę majeranku, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, 2 łyżki bułki tartej do środka, albo 1 namoczona wcześniej w mleku i odciśnięta kajzerka Przygotowanie kotletów mielonych z cukinią: Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dokładnie mieszamy, formujemy owalne kotlety tak jak tradycyjne kotlety mielone, kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 45 minut w ok. 160 stopniach w piekarniku. Dodałam do mielonego mięsa tartą cukinię i upiekłam w piekarniku kotlety wieprzowe z cukinią, przygotowałam do nich pyszny dip na bazie jogurtu greckiego, koperku i czosnku, można też podać do nich sos tzatziki. Polecam pyszne Kotlety wieprzowe z cukinią z piekarnika Można też kotlety usmażyć na patelni, będzie szybciej ale za to kotlety będą mieć więcej kalorii!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/kotlety-wieprzowe-z-cukinia/