1 szklanka cukru pudru - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżeczka soku z cytryny - 5 dag płatków migdałowych Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kakao oraz sok z cytryny. Ciasto z jabłkami: - 30 dag mąki - 2 jajka - 5 dag masła - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki mleka - 1/2 łyżeczki amoniaku - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 kg jabłek 170 st.C przez 15-20 min. Masa śmietankowa: - 1 l śmietany 36% - 6 łyżeczek żelatyny ( ja dałam 2 galaretki cytrynowe) Żelatynę lub galaretki rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Wymieszać i pozostawić pod przykryciem w lodówce(najlepiej na noc)(ja tego nie zrobiłam,gdyż nie miałam czasu,ale myślę,że ciasto będzie lepsze jak poleży w lodówce) .Następnie Dodatkowo: ZŁOŻENIE CIASTA: Ciasto z jabłkami - połowa masy śmietankowej - równomiernie rozłożyć delicje - masa truskawkowa - połowa masy śmietankowej - wierzch przykryć bezą. do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i zarobić ciasto,podzielić na dwie równe części. Na spód blaszki (34x24cm) wyłożyć jedną część ciasta -posypać bułką tartą,równomiernie wyłożyć starte jabłka - wierzch przykryć pozostałym ciastem. Jajka roztrzepać z cukrem,dodać przestudzone stopione masło i rozpuszczony w mleku amoniak.