kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado

Zielony Środek
Obiad
30.03.2016 11:11
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado

Dzisiejsza propozycja to kotleciki z batata, soczewicy oraz płatków owsianych podane z kremowym, cytrynowym sosem z awokado. Przepis może się wydać lekko skomplikowany, ponieważ batata i soczewicę trzeba najpierw ugotować, jednak po pierwsze, wszystko gotuje się samo, a część składników można przygotować wcześniej, np. batata upiec poprzedniego dnia. Raz, zjadamy porządną porcję warzyw, dwa, można wykorzystać resztki z obiadu oraz trzy, równie dobrze smakują następnego dnia i są idealne na wynos. Przejdź prosto do przepisu Takie kotleciki z batata to swego rodzaju odpowiedź na brak pomysłu na obiad. Najbardziej miałam ochotę na rybę, ale nie udało mi się żadnej kupić i postanowiłam wykorzystać zapasy: bataty, soczewicę i płatki owsiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/kotleciki-z-batata-i-soczewicy-przepis/