Ser 1 kg sera twarogu 1 1/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka 150 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka Nie chciało mi się sera mielić przez maszynkę, dlatego potraktowałam go blenderem co i Wam również polecam, bo mniej pracy :) Dodatkowo 1 puszka kajmaku posypka karmelowa Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką masę. Polecam, bo robi się szybko, nie opada :) i w smaku jest rewelacyjny. Kiedy zacznie już bulgotać wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta. Próbowałam go zrobić z sera wiaderkowego, ale zdecydowanie polecam tradycyjny twaróg.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/03/sernik-gotowany-z-kajmakiem.html