Chleb pszenno-żytni z czarnuszką i chia na zakwasie żytnim

Kami
Śniadania
29.03.2016 8:16
Chleb pszenno-żytni z czarnuszką i chia na zakwasie żytnim

Bo jak już zaczniesz piec chleb na zakwasie to przekonasz się, że sklepowy chleb nie będzie Ci tak smakował. Owszem będziesz go nadal kupować, ale za każdym razem odgryzając kęs z kromki Twoje kubki smakowe będą protestować, a Ty będzie wzdychać ciężko z sumiennym postanowieniem już nigdy więcej kupnego pieczywa :D Musi mieć dobry silnik i hak, bo ciasto chlebowe nie jest lekkie i napowietrzone, jak biszkopt ;) Oczywiście można to zrobić ręcznie, przy okazji ćwicząc biceps, triceps i ogólnie ramiona :D Jeśli jednak masz taką możliwość i zamierzasz piec chleb to zakup robota zwróci Ci się :) Kuchnia europejska Moja przygoda z domowym wypiekiem chleba zaczęła się już dobrych kilka lat temu. Tak naprawdę zrobienie chleba w domu wcale nie jest trudne. Na pewno nie wyjdzie i w ogóle zakwas, ach, och... No trochę go potrzeba, ale przecież to nie jest fast food. Nie przeczuwałam wtedy, że to początek wielkiej miłości i wspaniałego uzależnienia :) No i nie będę ukrywać - bardzo przydaje się porządny robot kuchenny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Chleb_pszenno_zytni_z_czarnuszka_i_chia_na_zakwasie_zytnim-21246p.html