Crumble z owocami leśnymi

Aneta
Śniadania
25.03.2016 21:39
Crumble z owocami leśnymi

Na szczęście dostępne są mrożone owoce, które z powodzeniem zastępują świeże poza sezonem. zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi. Warto wybierać owoce słodkie, świetnie sprawdzą się także jabłka czy gruszki, które są przepyszne właśnie na ciepło, pod kruszonką. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno z lodami lub mrożonymi jogurtem z oddatkiem miodu. Tak przygotowane owoce, wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C i zapiekamy, aż kruszonka zezłoci się i owoce puszczą sok.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/03/crumble-z-owocami-lesnymi.html#more