Biała kiełbasa pieczona w cydrze

kardamonovy
Obiad
25.03.2016 19:17
Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Podobne przepisy: Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście Biała kiełbasa pieczona w soku jabłkowym Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą w sosie pomidorowym Składniki: 6 białych surowych kiełbas 1 szklanka cydru 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 gałązek świeżego majeranku sól pieprz olej rzepakowy Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy do zrumienienia i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Pierwszą partię zrobiłam wczoraj, z cienkimi kiełbasami, ale musiałam trzaskać zdjęcie w sztucznym świetle i zupełnie mi się nie podobało. Dokładamy do tego liście laurowe, układamy kiełbasę (którą trzeba nakłuć w paru miejscach wykałaczką), wszystko polewamy cydrem. Mamy, powiedzmy szczęście, goszcząc u nas pewnego mięsożercę, który skrzętnie pomaga My w jedzeniu właśnie mięsa. Postanowiłam zrobić dzisiaj powtórkę z grubasami, zdjęcie zrobiłam o normalnej porze i oto jest.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/biala-kielbasa-pieczona-w-cydrze/