Składniki: masa makowa: 750 g maku, 4 łyżki miodu, 1,5 szklanki cukru pudru, 150 g orzechów włoskich, 150 g rodzynek, 3 szklanki mleka, 1/2 olejku migdałowego, 6 białek, ciasto: 4 szklanki mąki, 50 g drożdży, 6 żółtek, 1 szklanka mleka, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki oleju, 125 g margaryny, szczypta soli. ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy do niego pokruszone drożdże, 4 łyżki mąki i 4 łyżki cukru. Ciasto: Następnie na stolnicy przesiewamy mąkę, robimy dołek i dodajemy żółtka, wyrośnięte drożdże, rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, szczyptę soli i olej. Przykrywamy i odstawiamy na około 3 godziny (można dłużej) tak by mak wchłonął całe mleko. Układamy na blaszce makowce i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Następnie ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy. Następnie przekładamy mak go gazika lub ścierki bawełnianej i wyciskamy z niego nadmiar mleka. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek i mieszamy.