Babka majonezowa

Agata
Wielkanoc
22.03.2016 8:49
Babka majonezowa

Proporcje na formę o średnicy 22,5 cm Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 100 ml delikatnego majonezu 100 g mąki ziemniaczanej 70 g mąki pszennej 180 g cukru 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Dzisiaj najprostsza i najbardziej klasyczna babka, upieczona na majonezie, bez żadnych dodatków smakowych, typu skórka cytrynowa czy bakalie. Moją delikatnie ozdobiłam polewą z białej czekolady, ale możecie wykorzystać do niej klasyczny lukier lub po prostu cukier puder. Dzisiaj najprostsza i najbardziej klasyczna babka, upieczona na majonezie, bez żadnych dodatków smakowych, typu skórka cytrynowa czy bakalie. Moją delikatnie ozdobiłam polewą z białej czekolady, ale możecie wykorzystać do niej klasyczny lukier lub po prostu cukier puder. Powoli zaczynam kompletować moje menu na ten świąteczny czas, może i ktoś z Was przy okazji skorzysta ? Powoli zaczynam kompletować moje menu na ten świąteczny czas, może i ktoś z Was przy okazji skorzysta ?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/04/babka-majonezowa.html