Babka z ricottą, czekoladą i bakaliami

Dagmara
Wielkanoc
18.03.2016 16:06
Babka z ricottą, czekoladą i bakaliami

Składniki na małą babkę: 1 1/2 szklanki mąki 100 g miękkiego masła 250 g sera ricotta 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 50 g drobno posiekanej czekolady 50 g rodzynek CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Formę do babki natłuszczamy i posypujemy bułką tartą, mąką lub kaszą manną. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. W drugiej misce łączymy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy ricottę, jajka, aromat waniliowy, cały czas ucierając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/04/babka-z-ricotta-czekolada-i-bakaliami.html